Ovaj zdrav, svež i lagan šejk je prepun antioksidanata koji će vam pomoći da očistite organizam (a posebno bubrege), od otrova koji su se nakupili tokom vrelih letnjh dana.
Da biste se osvežili i osnažili zaista nije potrebno mnogo. Antioksidanti igraju ključnu ulogu kada je u pitanju izbegavanje ćelijskih oštećenja koja se mogu gomilati godinama. Cilj detoksikacije je da podstakne organe na eliminaciju otrova kako bi omogućili organizmu normalan razvoj.
Evo jednog divnog i svežeg recepta koji je toliko lagan da je zaista teško poverovati da je prepun antioksidanata, proizašlih ih bogatstva voća i povrća!
Sastojci:
- 2kg sočnog paradajza
- 1 crvena paprika srednje veličine
- 1 krastavac srednje veličine (birajte one sa manje semenki)
- 1/2 isceđenog limuna
- ½ šolje iseckanog celera
- ¼ crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1/3 šolje sitno iseckanog badema
- 4 kašike extra devičanskog maslinovog ulja
- kašika visnkog sirćeta
- ½ avokada (po izboru)
- so, biber
Priprema:
Iseckajte sve sastojke kako bi bili spremni za blender. Prvo ubacite paradajz u blender, a potom sve ostale sastojke redom ubacujte dok ne dobijete teksturu kakvu sami želite.
Ukoliko vam je tekstura isuviše gusta, dodajte naknadno 2 do 3 kašike vode. Na kraju dodajte so i biber po ukusu. Ova količina je dovoljna za 4 porcije detox šejka.
Nedvosmisleno podiže imunitet i energiju, jača srce, pročišćava bubrege. doprinosi poboljšanju motorike creva i potpomaže u čišćenju organizma izbacujući toksine.
PRIJATNO!